РФ проведе наймасштабніші за останні десятиліття військові навчання "Восток-2018"
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ проведе наймасштабніші за останні десятиліття військові навчання "Восток-2018"

РФ проведе наймасштабніші за останні десятиліття військові навчання "Восток-2018"
Джерело:  online.ua

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що наступного місяця Росія проведе найбільші за майже чотири десятки років військові навчання – "Восток-2018". Вказано, що до навчань залучать 300 тисяч військових, 36 тисяч одиниць військової техніки та понад тисячу літальних апаратів, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Окрім того, в Міноборони РФ додали, що одночасно з цим президент може оголосити раптову перевірку готовності військ.

"Уявіть собі, що одночасно в русі в роботі перебувають 36 тисяч одиниць військової техніки - це танки, БТР, БМП, і все це, природно, перевіряється в умовах максимально наближених до бойових", - зазначив Шойгу.

Відомо, що навчання пройдуть з 11 по 15 вересня на майже всіх полігонах Центрального і Східного військових округів. У них також братимуть участь повітряно-десантні війська, Тихоокеанський і Північний флот.

У 2017 році РФ провела стратегічні маневри "Запад-2017", які викликали різку реакцію з боку західних країн і НАТО.

Варто зазначити, що навчання "Восток-2018" стануть наймасштабнішими в Росії з 1981 року – тоді відбулися навчання "Запад-81" армії і флоту СРСР та країн Варшавського договору.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 серпня у Латвії стартували найбільші після відновлення незалежності військові навчання "Намейс 2018", які будуть тривати до 2 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?