Telegram погодився надавати спецслужбам Росії дані про користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Telegram погодився надавати спецслужбам Росії дані про користувачів

Telegram погодився надавати спецслужбам Росії дані про користувачів
Джерело:  online.ua

Керівництво месенджера Telegram прийняло несподіване рішення - в компанії повідомили, що розкриватимуть дані користувачів спецслужбам Росії, якщо буде винесено судове рішення, яке підтвердить, що користувач підозрюється в тероризмі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт месенджера.

Відзначається, що Telegram буде передавати російським спецслужбам IP-адреса і номер мобільного телефону користувача. У компанії підкреслили, що це рішення є наслідком справи ФСБ проти Telegram, але слідством того, що керівництво месенджера вирішило піти на угоду з владою РФ.

"Ми як представники Telegram ніколи не заперечували права і навіть обов'язків влади боротися з тероризмом, навпаки, пропонували саме такий цивілізований шлях - судовий запит в обмін на розкриття", - заявив керівник Міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков, що представляє Telegram в суді.

Також в Telegram підкреслили, що мова йде не про передачу даних з листувань користувачів, а лише про IP-адреси і номери телефонів. Всі ключі від чатів користувачів як і раніше залишаються конфіденційними.

Незважаючи на згоду Telegram надавати спецслужбам Росії дані про користувачів, даний месенджер як і раніше заблокований в Росії. При цьому раніше російські ЗМІ повідомили, що у деяких користувачів вже заробила веб-версія месенджера Telegram, що спростували в Роскомнагляді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на сайті Таганського суду раптово видалили позначку про вступ в силу рішення про блокування месенджера Telegram в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?