Перейшовший на бік України "міністр ДНР" розкрив факти причетності Росії до окупації Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Перейшовший на бік України "міністр ДНР" розкрив факти причетності Росії до окупації Донбасу

Перейшовший на бік України "міністр ДНР" розкрив факти причетності Росії до окупації Донбасу
Джерело:  online.ua

Колишній так званий "міністр культури ДНР" Юрій Лекстутес, який перейшов на бік України, повідомив про факти безпосередньої участі Росії в окупації Донбасу. Він розповів, що під кураторством спецслужб РФ брав участь в організації псевдореферендума і формуванням самопроголошених органів влади.

В СБУ повідомили, що після того, як Лекстутес розкрив факти присутності Росії на Донбасі, він може скористатися програмою "Тебе чекають вдома", передає ONLINE.UA.

Відзначається, що перейшовший на бік України "міністр ДНР" неодноразово відвідував Росію, де брав участь в ефірах на пропагандистських каналах. Там же він зустрічався з кураторами з Кремля, які давали завдання щодо його діяльності на Донбасі.

Лекстутес також повідомив, що недавно припинив "політичну діяльність" в так званій "ДНР" і зайнявся підприємництвом. Після цього він вирішив звернутися до українських спецслужб і висловив бажання скористатися програмою "Тебе чекають вдома", так как почав боятися за своє життя, якщо залишившився би в ОРДЛО.

В СБУ відзначили, що слідчі дії по відкритому кримінальному виконанню щодо Юрія Лекстутеса тривають.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні Юрія Лекстутеса доставили в Україну з території ОРДЛО після його особистого прохання про евакуацію. Він заявив, що мав замінити ватажка "ДНР" Олександра Захарченка на його посаді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?