Вчені виявили несподівану небезпеку шашликів
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені виявили несподівану небезпеку шашликів

Вчені виявили несподівану небезпеку шашликів
Джерело:  online.ua

Британські вчені з Оксфордського університету дійшли несподіваного висновку - вони стверджують, що часте вживання шашликів, які приготовлені на вугіллі, призводить до передчасної смерті, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert !.

Експерти провели масштабні дослідження в цій області, до яких залучили майже 350 тисяч осіб у віці від 30 до 80 років. Серед усіх учасників було проведено опитування, в ході якого дослідники встановили, як часто респонденти готують їжу на вогні і яке паливо для цього використовують. Серед усіх учасників були обрані ті, хто не рідше одного разу на тиждень смаже шашлики на деревному вугіллі або деревині, а також не мав серцево-судинних захворювань.

Протягом 30 років вчені спостерігали за здоров'ям учасників експерименту. За цей період від серцево-судинних захворювань померло понад 8300 учасників. Як виявилося, 22,5% з них завжди використовували для приготування їжі на вогні тверде паливо. Також вчені встановили, що щорічно ризики передчасної смерті через постійне готування на вугіллі збільшувалися на 3%.

На підставі отриманих результатів експерти прийшли до висновку, що продукти згоряння вугілля, деревини і деревного вугілля наносять вкрай негативний вплив на здоров'я людини. Вони переконалися, що використання газу або електрики для приготування їжі знижує ризики розвитку серцево-судинних недугів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені назвали несподівану користь сніданку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?