Порошенко вперше висунув умову для зустрічі з Додоном
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко вперше висунув умову для зустрічі з Додоном

Порошенко вперше висунув умову для зустрічі з Додоном

Український лідер Петро Порошенко заявив, що готовий відновити діалог з президентом Молдови Ігорем Додоном, якщо той підтримає територіальну цілісність України.

Про це він заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Днями президент Молдови заявив про те, що він готовий діалогу. Я зі свого боку теж хочу заявити, що я завжди підтримував таку можливість. Ми зараз маємо дуже плідні стосунки на міжурядовому рівні. Про це добре відомо молдовському главі держави, які і про очікування президента Порошенка, офіційного Києва на абсолютно чітку підтримку територіальної цілісності незалежності нашої держави, включно з Кримом", -заявив український президент.

Порошенко підкреслив, що чекає відповідної твердої позиції від молдавського колеги.

Зазначимо, що Ігор Додон відомий своїми проросійськими поглядами і вважається другом очільника Кремля Володимира Путіна. Нещодавно він заявив, що часто їздить в Москву, щоб покращити політичні відносини з Кремлем, а також "виправити помилки", які створив уряд його країни. Окрім того, Додон наголосив, що відносини з Україною та Румунією знаходяться на хорошому рівні, тому в Київ і Бухарест їхати поки немає потреби.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Додон заявив, що його країна зацікавлена в поставках російського газу в обхід України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?