Київ хоче закупити у США системи ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ хоче закупити у США системи ППО

Київ хоче закупити у США системи ППО
Джерело:  NV

Україна має намір закупити в США системи протиповітряної оборони вартістю $750 млн за одну одиницю, при необхідності мінімум трьох відповідних військових комплексів для української армії. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Штатах Валерій Чалий, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо НВ".

"Наші потреби наступного періоду, на мій погляд, це морський простір, військово-повітряний простір; це те, без чого ми просто не зможемо забезпечити оборону країни", - заявив він.

Окрім того вказано, що Україна потребує безпілотники, контрбатарейні радари і контрснайперскі системи.

Посол зазначив, що відповідний запит був озвучений на "найвищому та високому рівні" - на зустрічах президентів України і США в Брюсселі та зустрічах української сторони з радником Трампа з нацбезпеки Джоном Болтоном.

Інші подробиці цього запиту Чалий не озвучив, посилаючись на засекреченість інформації.

Нагадаємо, що нещодавно в Одеській області провели успішні випробування нових крилатих ракет українського виробництва. Ця потужна високоточна зброя здатна знищувати будь-які морські і наземні цілі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні провели вогневі випробування нової бойової машини вітчизняного виробництва — бойового танка Т-72АМТ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?