НБУ зробив неочікуваний прогноз щодо траншу МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ зробив неочікуваний прогноз щодо траншу МВФ

НБУ зробив неочікуваний прогноз щодо траншу МВФ
Джерело:  FinClub

За прогнозами Національного банку України, Києву вдасться домовитися з Міжнародним валютним фондом про новий транш на 2 мільярди доларів. З даною заявою виступив заступник голови НБУ Олег Чурій в ході круглого столу, передає ONLINE.UA з посиланням на  FinClub.

"МВФ - формальна організація. Якщо вони оголошують про приїзд місії - це значить, що шанси на позитивний перегляд досить високі. Скоро дізнаємося. Наш прогноз, що вдасться домовитися з МВФ. І наш прогноз, що до кінця осені вдасться отримати транш до 2 млрд доларів", - повідомив Чурій.

Окрім того, він підкреслив, що транш відкриває Україні доступ до отримання іншого офіційного фінансування від Єврокомісії та Світового банку на 1,5 млрд доларів. Зазначається, що Київ зможе вийти з розміщенням євробондів.

"Україна зможе вийти на ринок євробондів і розмістить довші бонди на 1,5 млрд доларів і, сподіваюся, дешевші. Але на це не тільки МВФ грає роль, але і ситуація на світових ринках, яка не сильно позитивна", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що  поліпшити стан економіки  може збільшення внутрішнього виробництва і експорту.  Він підкреслив, що це позначиться, в свою чергу, і на курсі гривні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?