В Київ терміново їде канцлер Австрії Себастьян Курц
Категорія
Політика
Дата публікації

В Київ терміново їде канцлер Австрії Себастьян Курц

В Київ терміново їде канцлер Австрії Себастьян Курц
Джерело:  online.ua

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц відвідає Київ. За попередніми даними, австрійський лідер прибуде в українську столицю вже через декілька днів, передає ONLINE.UA з посиланням на kurier.at.

Канцлер повідомив, що хоче поглибити добрі двосторонні політичні, економічні та культурні відносини. Вказано, що візит до Києва відбувається на тлі занепокоєння українськими політиками через присутність президента РФ на весіллі голови МЗС Австрії.

"У відомстві федерального канцлера не підтвердили зв’язок візиту із гнівом українців. Порошенко і Курц мають добру і постійну комунікацію. Зустріч Порошенка та Курца відбудеться в Києві. В ході переговорів основна увага буде приділена головування Австрії в ЄС, двостороннім відносинам між Австрією і Україною і внутрішній політичній ситуації в Україні з особливим наголосом на події на Донбасі", - сказано в повідомленні.

Окрім того, Курц має намір провести короткі переговори з мером Києва Віталієм Кличком.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що австрійський канцлер Себастьян Курц прокоментував нещодавній візит президента РФ Володимира Путіна на весілля голови МЗС Карін Кнайссль, підкресливши, що Австрія, як і раніше, повністю прихильна єдиній позиції Європейського Союзу щодо Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?