Рекордне падіння гривні: в НБУ виступили з важливою заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рекордне падіння гривні: в НБУ виступили з важливою заявою

Рекордне падіння гривні: в НБУ виступили з важливою заявою
Джерело:  online.ua

В НБУ заявили, що динаміка курсу гривні на міжбанківському валютному ринку в останні дні визначається традиційними для кінця місяця відшкодуваннями бізнесу податку на додану вартість. З даною заявою виступив директор департаменту відкритих ринків Сергій Пономаренко, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"За останні три дні обсяг таких виплат становив 6,9 млрд грн. Після отримання відшкодування експортери зазвичай скорочують пропозицію валюти на ринку, оскільки їхні потреби в гривні тимчасово значно зменшуються", - сказав він.

Він також підкреслив, що НБУ продовжує уважно стежити за розвитком ситуації на валютному ринку, готовий і надалі здійснювати валютні інтервенції, щоб уникнути різких "стрибків" курсу. Окрім того, Пономаренко пояснив, що задача центробанку - не утримувати курс гривні на певному рівні, а знизити його волатильність, яка може негативно вплинути на досягнення цільового рівня інфляції.

"Якщо чинники, які наразі склалися в економіці, формують тиск на ослаблення або посилення курсу, то курс повинен рухатися у відповідному напрямку, і Національний банк цьому руху не протидіє", - додали в НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник голови Національного банку Олег Чурій заявив, що істотним фактором впливу на динаміку курсу гривні на міжбанку є "чорний ринок" агробізнесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?