Німецький партнер "Північного потоку-2" пояснив, чому хоче відмовитися від співпраці з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Німецький партнер "Північного потоку-2" пояснив, чому хоче відмовитися від співпраці з РФ

Німецький партнер "Північного потоку-2" пояснив, чому хоче відмовитися від співпраці з РФ
Джерело:  online.ua

Німецький енергетичний концерн Uniper хоче вийти з проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2". Вказано, що це рішення спровокують нові санкції США, передає ONLINE.UA з посиланням на PRIME.

Фінансовий директор компанії Крістофер Делбрюк зазначив, що концерн не хоче ризикувати і створювати для себе проблеми, які неможливо буде вирішити.

"Uniper не може ризикувати, оскільки санкції США означали б виключення компанії з платіжних операцій та неможливість використання американських доларів у торговельних операціях, що є неприйнятним. Тим не менш, компанія сподівається, що всі будуть залишатися розумними в нинішній ситуації" - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно в Держдепі США заявили, що можуть вдатися до запровадження санкцій проти енергетичних компаній Німеччини і низки інших європейських країн, що беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Раніше офіційний представник кабінету міністрів Німеччини Штеффен Зайберт заявляв, що німецький уряд не змінив свою позицію щодо будівництва Північного потоку-2. Він підкреслив, що цей газопровід виключно економічний проект, переговори щодо якого Німеччина веде з ЄС, Росією та Україною.

Як повідомляв ONLINE.UA,  британські банки обмежили видачу кредиту російському "Газпрому"  через арешт активів газового монополіста в Великій Британії в рамках суперечки з українським "Нафтогазом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?