Визначено претендента на "Оскар" від України
Категорія
Культура
Дата публікації

Визначено претендента на "Оскар" від України

Визначено претендента на "Оскар" від України
Джерело:  online.ua

Український Оскарівський комітет обрав фільм-претендент від України на здобуття Оскару у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". Переможцем стала картина "Донбас" режисера Сергія Лозниці, передає ONLINE.UA.

Зазначимо, що сценарій стрічки заснований на документальних матеріалах та розповідає про події на Сході України.Зйомки епізодів фільму "Донбас" розпочалися на околицях Кривого Рогу, що у Дніпропетровській області, у лютому 2018 року.

Варто зазначити, що картина створюваласяв копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії.

Світова прем'єра фільму "Донбас" відбулася в середу на 71 Канському кінофестивалі. Пізніше режисер Сергій Лозниця отримав приз Каннського конкурсу "Особливий погляд" за найкращу режисуру.

"Сценарій фільму заснований на документальних матеріалах та розповідає про події, що відбувалися на сході України. У центрі уваги – люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами. Де грань між фактом та вимислом? Чи можливо зберегти здоровий глузд і людську гідність у таких умовах?", - сказано в анонсі Комітету.

Як повідомляв ONLINE.UA, в січні 2018 року в Лос-Анджелесі були оголошені  переможці "Золотого глобуса".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?