Кабмін раптово відклав підвищення ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін раптово відклав підвищення ціни на газ

Кабмін раптово відклав підвищення ціни на газ
Джерело:  interfax.com.ua

Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов'язань із продажу природного газу за зниженою ціною до кінця вересня поточного року. Рішення ухвалили в ході засідання КМУ 29 серпня, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Враховуючи той факт, що переговори з МВФ щодо ціни на газ досі тривають, виникла необхідність продовження терміну дії положення. 
Нагадаємо, постанова Кабміну №187 від 22 березня 2017 року передбачала, що спецзобов’язання з продажу газу населенню і ТКЕ діятимуть до 1 квітня 2018 року, але пізніше уряд продовжив їх до кінця травня, а ще пізніше - до кінця липня та серпня.
Офіційний Київ в рамках співробітництва з МВФ взяв на себе зобов'язання відмовитися від PSO та перейти до ринкових цін, проте влітку та восени 2017 року відмовилася від їх виконання. Нині питання цін на газ для населення є ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ, з яким уряд веде поки що безрезультатні дискусії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  переговори щодо ціни на газ  в Україні між Мінфіном і МВФ проходять конструктивно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?