Латвійські військові відпрацювали "український сценарій"
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвійські військові відпрацювали "український сценарій"

Латвійські військові відпрацювали "український сценарій"
Джерело:  online.ua

Латвійські військові у ході навчань "Намейс 2018" відпрацювали "український сценарій". Вказано, що навчання проходять в місті Єкабпілс, передає ONLINE.UA з посиланням на LA.lv.

Як повідомляється, 24 серпня в Єкабпілсі прозвучав сигнал тривоги. За легендою, низка добре підготовлених і фізично розвинених людей підійшли до міської ради, вимагаючи зміни влади у місті і країні та провокуючи сутички з поліцією. У відповідь латвійська армія підняла батальйони Нацгвардії і спецназ.

"Військові наголошують, що саме з нібито беззбройних мітингів місцевих почалося захоплення влади російськими диверсантами в українському Донецьку й Луганську. Придушення "зіткнень" у Латвії відпрацювали також союзні польські військові", - сказано в повідомленні.

Вказано, що під час навчань буде враховуватися досвід подій в Україні, тому в них включені елементи гібридної війни, зокрема, спонтанне виникнення заворушень у двох містах з участю озброєних людей без знаків розрізнення. Спочатку заворушення будуть придушуватися структурами внутрішніх справ, а потім їм на допомогу прибудуть збройні сили. У ролі противників виступлять солдати союзників по НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 серпня у Латвії стартували найбільші після відновлення незалежності військові навчання "Намейс 2018", які будуть тривати до 2 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?