Дурість і презирство: Макрон опинився в центрі гучного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Дурість і презирство: Макрон опинився в центрі гучного скандалу

Дурість і презирство: Макрон опинився в центрі гучного скандалу
Джерело:  online.ua

Політична еліта Франції жорстко розкритикувала президента Еммануеля Макрона після того, як він назвав французів "галлами", які чинять опір змінам, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Вказано, що французький лідер високо оцінив економічну модель Данії і додав, що культурні відмінності між "лютеранськими" датчанами і французькими "галлами" ускладнюють прийняття такої системи у Франції.

"Те, що можливо, пов'язано з культурою, люди відзначають їх власною історією. Ці лютеранські (датські) люди, які пережили трансформації останніх років, точно не є галлами, які чинять опір змінам", - сказав він.

 Опозиція Франції швидко підхопила слова Макрона, багато хто критикує його відсилання на "галлів" - назва, яку дали римляни тим, хто жив в регіоні, який зараз займають Франція, Бельгія і Нідерланди.

"Судячи з його наповнених дурістю словами, Макрон в Данії не тільки дуже зневажливо ставиться до своїх власних людей, а й нічого не знає про галлів, які були відмінними винахідниками", - заявив лівий французький депутат Алексіс Корбе.

З критикою також виступила лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен.

"Як завжди, він демонструє за кордоном презирство до французів. "Галли" будуть раді відповісти на його зарозумілість і презирство", - написала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Макрон заявив, що він є противником міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні і угорського прем’єра Віктора Орбана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?