Розірвання договору про дружбу з Росією: в Україні підготували важливі документи
Категорія
Політика
Дата публікації

Розірвання договору про дружбу з Росією: в Україні підготували важливі документи

Розірвання договору про дружбу з Росією: в Україні підготували важливі документи
Джерело:  interfax.com.ua

МЗС України вже підготувало документи щодо розриву договору про дружбу з Росією. Найближчим часом їх передадуть на розгляд.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Глава українського МЗС підкреслив, що в договорі про дружбу Росія порушила все, що можливо. Очікується, що офіційно про припинення дії даного договору, укладеного більше 20 років тому, Україна повідомить Росію до кінця вересня.

Нагадаємо, договір про дружбу, партнерство і співробітництво був підписаний між Україною і РФ в 1997 році терміном на 10 років з автоматичною пролонгацією документа, поки одна зі сторін не заявить про бажання припинити його дію. В умовах договору прописано принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності державних кордонів кожної сторони, поваги територіальної цілісності та взаємних зобов'язаннь не використовувати свою територію на шкоду безпеці іншої сторони.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії відреагували на намір України розірвати базовий договір про дружбу. У Москві вважають, що наслідків після цього ніяких не буде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?