Україна готується підписати важливу угоду з НАТО - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готується підписати важливу угоду з НАТО - перші подробиці

Україна готується підписати важливу угоду з НАТО - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ готує до підписання угоду між Кабінетом міністрів та НАТО про реалізацію проекту трастового фонду зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Вчора на засіданні Уряду було схвалено рішення про підписання цієї угоди української стороною. Нам залишилось підписати її тільки зі стороною НАТО", - сказав начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності полковник Максим Комісаров.

За його словами, проект угоди погоджено з країнами Альянсу. Після підписання зазначеного документу з’явиться Трастовий фонд, який допомагатиме знищувати саморобні вибухові пристрої та очищати територію України від вибухонебезпечних предметів.

Варто зазначити, що програма допомоги Альянсу Україні через трастові фонди діє уже 18 років, проте після агресії Росії в 2014 році альянс започаткував новий етап допомоги у кількох додаткових сферах, таких як кібербезпека і модернізація командування.

Зазначається, що загальний бюджет діючих в Україні проектів трастових фондів НАТО становить майже 40 млн євро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НАТО планує прискорити вступ України в Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?