Туреччина придумала, як зупинити катастрофічне падіння ліри
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина придумала, як зупинити катастрофічне падіння ліри

Туреччина придумала, як зупинити катастрофічне падіння ліри
Джерело:  online.ua

Влада Туреччини вирішила підвищити податок на депозити в іноземній валюті та знизити на заощадження в лірах. На цей крок керівництво країни зважилося, щоб зміцнити національну валюту, передає  ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

"Згідно з рішенням, опублікованим в "Офіційному віснику" в п'ятницю, податок на депозити в іноземній валюті терміном до шести місяців був збільшений з 18 до 20 відсотків. У той же час, податок на депозити в лірі на термін більше одного року був знижений з 10 відсотків до нуля", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що після цього національна валюта Туреччини посилилася приблизно на 2,1 відсотка, торгуючись на рівні 6,51 проти долара.

Цьогоріч турецька валюта втратила близько 40% своєї вартості на тлі побоювань з приводу економічної політики президента Туреччини.

Нагадаємо, нещодавно Реджеп Таїп Ердоган закликав свій народ "не турбуватися" з приводу катастрофічного падіння турецької ліри. Він впевнений, що "Бог допоможе" пережити країні ці непрості часи.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ердоган заявив, що Вашингтон може втратити щирого союзника в особі Анкари, якщо американська влада не змінить своє ставлення до Туреччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?