Неадекватна робота: в ОБСЄ розкритикували поведінку РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Неадекватна робота: в ОБСЄ розкритикували поведінку РФ на Донбасі

Неадекватна робота: в ОБСЄ розкритикували поведінку РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

В.о. заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Мекріс заявив, що Росія продовжує блокувати розширення географії діяльності Спостережної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, незважаючи на потужну і постійну підтримку цього іншими країнами-учасниками, передає ONLINE.UA з посилання на заяву СММ.

Він додав, що ОБСЄ вкотре вимушена прийняти "неадекватну роботу місії" з обмеженим охопленням лише двох контрольно-пропускних пунктів українсько-російського кордону, де Україною контролюється лише кілька сот метрів з 2300 кілометрів.

Представник США зазначив, що через невиправдані обмеження роботи представників СММ з боку РФ, спостерігачі і надалі не зможуть у повній мірі визначити рівень участі Росії у поставках зброї, фінансів та особового складу для підтримки сепаратистів на сході України.

"Між моніторингом припинення вогню та моніторингом кордону існує тісний зв'язок. І той факт, що одна країна-учасник створює перепони для підходу ОБСЄ, шкодить всім зусиллям у вирішення конфлікту", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  делегація Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ покинула зал засідань, заявивши, що нібито зафіксувала  порушення регламенту під час голосування за резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?