Наступ в Сирії: Меркель звернулася до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Наступ в Сирії: Меркель звернулася до Росії

Наступ в Сирії: Меркель звернулася до Росії
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала владу РФ запобігти гуманітарній катастрофі в утримуваному повстанцями і джихадистами північному регіоні Ідліб, передає  ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Політикиня розповіла, що говорила про це нещодавно як з президентом США Дональдом Трампом, так і з президентом Росії Володимиром Путіним. Вона підкреслила, що ФРН зі зростаючою стурбованістю стежить за розвитком подій у регіоні.

"Ми очікуємо, що Росія повинна запобігти ескалації ситуації сирійським урядом і тим самим запобігти гуманітарній катастрофі", - заявила прес-секретар Меркель Ульріке Деммер на прес-конференції.

Окрім того, вона заявила про необхідність надання гуманітарним організаціям безперешкодного доступу до постраждалого цивільного населення.

В МЗС Сирії зазначили, що урядові війська "пройдуть весь шлях" в запланованому наступі в Ідлібі, останньому великому осередку повстанців в Сирії, і що основними цілями Дамаска є ісламістські бойовики "Ан-Нусра".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НАТО заявили, що  Росія продовжує масштабне нарощування військово-морського флоту  в Середземному морі біля берегів Сирії — це може ускладнити "катастрофічну ситуацію", що склалася в регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?