Ціна на газ: Гройсман готовий до компромісу з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна на газ: Гройсман готовий до компромісу з МВФ

Ціна на газ: Гройсман готовий до компромісу з МВФ
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що після тривалих дискусій готовий до компромісу з МВФ в питанні щодо ціни на газ. Він зазначив, що головна його мета - захистити інтереси українців, передає ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Ви знаєте, що є вимога партнерів вирівняти ціну промислового газу і газу для населення. Це чутливе питання для українців і для мене. Дискусія важка. Вона йде з літа минулого року. Понад рік ми ситуацію утримували. Тепер будемо обговорювати питання з Місією МВФ, шукати компроміс, аби захистити громадян", - сказав Гройсман.

Він також наголосив, що знаходження такого компромісу дасть можливість продовжити співпрацю з усім фінансовим світом, а отже, розв'язувати питання боргового навантаження.

За слова голови Кабміну, ключова мета всіх перемовин уряду з міжнародними фінансовими організаціями, в тому числі МВФ, — зменшити боргове навантаження на бюджет і позбутися боргових "кайданів".

"Моя стратегічна мета – закласти підвалини погашення боргу протягом наступного десятиліття. Ось завдання – вирватися з боргових кайданів. І ми можемо це зробити, економіка починає відновлюватися", - додав Гройсман.

Як повідомляв ONLINE.UA,  український прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна пропонує європейським споживачам надійний і захищений спосіб постачання газу  – на противагу російському проекту "Північний потік-2", який є "новим видом гібридної зброї".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?