Супрун розвіяла популярний міф про безпечну дозу алкоголю
Категорія
Україна
Дата публікації

Супрун розвіяла популярний міф про безпечну дозу алкоголю

Супрун розвіяла популярний міф про безпечну дозу алкоголю
Джерело:  online.ua

Незалежно від кількості випитого алкоголю, він завдає непоправної шкоди здоров'ю. Безпечної дози алкоголю не існує.

Про це написала в.о. голови МОЗ України Уляна Супрун на своїй сторінці в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Супрун, посилаючись на масштабні міжнародні дослідження щодо впливу алкоголю на здоров'я людини Global Burden of Diseases, підкреслила, що алкогольні напої є головною причиною смертності та інвалідності у людей у віці 15-49 років. В.о. міністра охорони здоров'я України уточнила, що вчені протягом більше 25 років проводили дослідження, яке охопило 28 млн чоловік. Вони прийшли до висновку, що алкоголь є сьомою причиною передчасної смертності в усьому світі.

Відзначається, що алкоголь викликає серцево-судинні захворювання, різні види раку, цироз печінки і інфекційні хвороби, які призводять до смерті. також через вживання алкоголю часто трапляються аварії, які призводять до загибелі людини.

За словами Супрун, в ході дослідження вчених було встановлено, що найбільші значення середнього вживання алкоголю серед жінок зафіксовані в Україні. Українки, за твердженням експертів, вживають в середньому 4,2 алкогольні дози в день (близько 42 грамів чистого етилового спирту). При цьому українські чоловіки на п'ятому місці в світі по вживанню алкоголю - вони вживають в середньому 7 алкогольних доз. Найбільш питущими чоловіками в світі виявилися громадяни Румунії (8,2 дози).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британські вчені спільно з колегами з Франції провели масштабне дослідження, в ході якого прийшли до висновку, що повна відмова від алкоголю небезпечна для здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?