Німеччина закликала ЄС рішуче відповісти США на жорсткі мита
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина закликала ЄС рішуче відповісти США на жорсткі мита

Німеччина закликала ЄС рішуче відповісти США на жорсткі мита
Джерело:  online.ua

Євросоюз повинен відстоювати свої інтереси в ситуації з жорсткими митами США на алюміній і сталь, які Вашингтон ввів в березні 2018 року.

Про це заявив глава МЗС Німеччини Гайко Маас в інтерв'ю Bild, повідомляє ONLINE.UA.

"У питанні економічних санкцій або штрафних мит ми не повинні сидіти, як кролики перед змією. Ми повинні рішуче відстоювати свої власні інтереси проти таких дій", - вважає Маас, коментуючи ситуацію з новими торговими митами США.

На думку Маасу, не тільки 80 млн німців, а й 500 млн європейців страждають через американські мита. Тому він вважає, що потрібно рішуче відповісти Вашингтону, щоб припинити це торгове свавілля.

Також Маас розкритикував політику президента США Дональда Трампа. Він заявив, що його дратує ставлення американського лідера до Європи, а також до Китаю і Росії як до ворогів. Але він підкреслив, що не втратив довіри до США, так як дружба Німеччини з цією країною заснована на принципах демократії і свободи, а не на президентах.

"Ми не повинні помилятися прирівнюючи Трампа до США. Америка більше, ніж твіти з Білого дому", - заявив Маас.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європейський союз абсолютно готовий застосувати відповідні дії, якщо президент США Дональд Трамп відмовиться від обіцянки утриматися від введення мит на автомобілі з Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?