Ще дві країни відмовилися від долара в спільній торгівлі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще дві країни відмовилися від долара в спільній торгівлі

Ще дві країни відмовилися від долара в спільній торгівлі
Джерело:  online.ua

Ірак і Іран більше не будуть використовувати долар як валюту розрахунку в двосторонніх торгових угодах. Країни вирішили перейти на національні валюти при розрахунках, іракський динар та іранський ріал.

Про це повідомив голова ирако-іранської торгової палати Ях'я аль-Ісхак агентству Mehr, повідомляє ONLINE.UA.

Він підкреслив, що в основному торгівля між Іраном і Іраком проходить шляхом обміну товарів. Але при цьому частина торговельних угод проходить через банки за безготівковим розрахунком. Також Ях'я аль-Ісхак підкреслив, що обсяг торгівлі між Іраном і Іраком становить близько 8 млрд доларів.

Таким чином Ірак і Іран відповіли США на те, що Вашингтон вирішив відновити санкції проти Ірану, а також вийшов з ядерної угоди з цією країною, яка підписана ще з Великою Британією, Францією, Китаєм, Росією та Німеччиною. В Ірані також подали скаргу на США до Міжнародного суду ООН, наполягаючи на тому, щоб санкції США проти Ірану визнали незаконними.

Слід зазначити, що Іран і Ірак стали не першими країнами, які вирішили вийти з-під впливу долара. Раніше таке рішення ухвалила влада Туреччини.

Також раніше повідомлялося, що політики Німеччини і Франції вже почали обговорювати створення в Європі незалежної від США платіжної системи.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії також виступають проти долара, прогнозуючи, що незабаром він перестане бути валютою міжнародної торгівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?