ЗМІ дізналися, чому Захарченко перестав влаштовувати Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися, чому Захарченко перестав влаштовувати Кремль

ЗМІ дізналися, чому Захарченко перестав влаштовувати Кремль
Джерело:  online.ua

Влада РФ була незадоволена главарями бойовиків "ДНР" і зокрема Олександром Захарченко через їх "ненаситність". Окрім того, в Кремлі вимагали розформувати воєнізовані угруповання "ДНР" і віддати всю зброю російській армії.

Про це йдеться у матеріалі російської "Нової газети" "Ненаситні", передає ONLINE.UA.

Видання зазначає, що під патронатом Захарченка діяло воєнізоване угрупування - Республіканська гвардія, заснована на базі місцевого "Оплоту".

"Після об'єднання у 2015-2016 рр. озброєних угрупувань "ДНР" і "ЛНР" у єдині армійські корпуси гвардія лишалася єдиним великим формуванням, непідконтрольним російським військовим кураторам. Не контролювала Москва і численні відомчі служби безпеки і охорони - такі були майже при кожному міністерстві у "ДНР". ... Місцеві називали ці відомчі армії "спецназом з відбирання власності", - сказано в повідомленні.

Декілька тижнів тому влада РФ наказала розформувати ці відомчі угруповання і віддати усю зброю армії.

В ОРДО цю новину сприйняли як сигнал про швидку відставку Захарченка, повноваження якого спливали уже цієї осені.

"В руках "ненаситної" пари Захарченко - Тимофєєв ("Ташкент") були сконцентровані майже всі прибуткові бізнеси "республіки". Під контролем Ташкента був видобуток коксівного вугілля і антрациту, а також їх транспортування до РФ - в якості російської сировини це вугілля потім поверталося в Україну ... За свої нехитрі послуги Ташкент стягував "мито" , - пише видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше тимчасовий наступник ватажка бойовиків терористичної організації "ДНР"  Дмитро Трапезников заявив про курс на приєднання ОРДО до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?