США звинуватили Росію в атаці на американських дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

США звинуватили Росію в атаці на американських дипломатів

США звинуватили Росію в атаці на американських дипломатів
Джерело:  online.ua

В США вважають, що за масштабними "акустичними атаками", в результаті яких постраждали понад 20 американських дипломатів, стоїть Росія, передає ONLINE.UA з посиланням на  The New York Times.

Зазначимо, що перші випадки "акустичних атак" на співробітників посольства США в Гавані були зафіксовані в 2016 році, однак детальний медичний звіт про них з'явився лише декілька місяців тому.

"Спочатку всі були налаштовані досить скептично, але тепер всі згодні з тим, що щось у цьому є. Зараз ряд експертів вважають, що мікрохвильове випромінювання є найбільш правдоподібним поясненням симптомів, про які повідомляли постраждалі", - заявив директор департаменту нейрохірургії Університету Пенсільванії професор Дуглас Сміт.

Більшість експертів, що залученні до розслідування, переконані, що "акустичні атаки" пояснюються так званим ефектом Фрея. Згідно з його дослідженням, мікрохвильове випромінювання викликає в голові звук, який може дратувати, викликати біль і нудоту - з подібними скаргами до лікарів і зверталися американські дипломати.

Нагадаємо, 11-го липня влада Греції прийняла рішення терміново вислати двох російських дипломатів і заборонити в’їзд ще двом. Уряд країни звинувачує їх у втручанні у внутрішні справи та незаконні дії проти національної безпеки Греції.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Греція заявила, що прийняла рішення вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди,  яка має покласти край давній суперечці Греції з Македонією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?