В Україні стартували наймасштабніші навчання з арміями НАТО - вражаючі фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні стартували наймасштабніші навчання з арміями НАТО - вражаючі фото

В Україні стартували наймасштабніші навчання з арміями НАТО - вражаючі фото
Джерело:  online.ua

3 вересня в Україні розпочалися багатонаціональні військові навчання "Репід Трайдент – 2018" (Rapid Trident – 2018), в яких беруть участь підрозділи армій НАТО, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-служби Міністерства оборони.

Повідомляється, що урочисте відкриття навчань відбулося на базі Міжнародного центра миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львівській області.

Цьогоріч в заходах братимуть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн – партнерів НАТО, всього – 14 країн. А саме – Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина. У цілому до навчань залучено понад 350 одиниць техніки та 2200 військових, що тренуються на Яворівському полігоні.

"Важливою особливістю навчання є те, що з українського боку переважну частину учасників складають військовослужбовці однієї із механізованих бригад Сухопутних військ Збройних Сил України, які мають безпосередній і зовсім нещодавній досвід бойових дій у найгарячіших місцях району проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей", - розповідають у прес-службі.

Навчання будуть тривати до 15 вересня. В Міноборони підкреслили, що цьогорічний "Репід Трайдент - 2018" є наймасштабнішим спільним сухопутним навчанням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НАТО планує прискорити вступ України в Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?