В США виявили небезпечний "вірус Обами"
Категорія
Світ
Дата публікації

В США виявили небезпечний "вірус Обами"

В США виявили небезпечний "вірус Обами"
Джерело:  online.ua

В США експерти в галузі кібербезпеки виявили небезпечний вірус-шифрувальник, названий ім'ям колишнього американського лідера Барака Обами, передає ONLINE.UA з посиланням на BleepingComputer.

Офіційно програма отримал назву "Вічний синій вірус-вимагач Барака Обами", тому що при зараженні пристрою на екрані виникає фото 44-го президента США. Вказано, що вірус блокує діяльність встановлених на комп'ютер антивірусів. Фахівці зафіксували його вплив на такі відомі продукти, як Kaspersky і McAfee.

"Після завершення антивірусних програм шкідливе ПО сканує комп'ютер і шифрує на ньому всі файли формату exe. Під вплив потрапляє також вміст папки Windows, який обходять своєю увагою інші віруси. Коли хтось буде запускати подібні файли, він автоматично запустить і вірусну програму. Після зараження на екрані з'являється зображення Барака Обами, яке супроводжується контактними даними хакерів: щоб отримати інструкції щодо викупу, користувач повинен зв'язатися з ними за наведеною електронною адресою", - сказано в повідомленні.

Експертам поки не вдалося встановити, як саме поширюється цей вірус. 
Нагадаємо, що 2 роки тому мережею гуляв шифрувальник, який демонстрував на екрані комп'ютера зображення Дональда Трампа.

Як повідомляв ONLINE.UA, користувачі месенджера WhatsApp розповідають, що в їхній адресній книзі почав з’являтися абонент з ім’ям Momo. Вірус пізно вночі розсилає іншим користувачам повідомлення жахливого змісту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?