ЗМІ: ФБР намагалося завербувати російського олігарха Олега Дерипаску
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ: ФБР намагалося завербувати російського олігарха Олега Дерипаску

ЗМІ: ФБР намагалося завербувати російського олігарха Олега Дерипаску
Джерело:  online.ua

2 роки поспіль, з 2014-го до 2016, ФБР і Міністерство юстиції США безуспішно намагалися завербувати російського олігарха Олега Дерипаску у свого інформатора.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на свої анонімні джерела в оточенні бізнесмена, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що олігарху пропонували допомогу в отриманні візи в США в обмін на інформацію, що стосується російської організованої злочинності та тієї допомоги, яку Росія ймовірно надавала президенту Трампу під час передвиборчої кампанії.

"Агенти ФБР розпитувати російського товстосума про те, чи міг Пол Манафорт – його колишній діловий партнер, який пізніше став главою передвиборного штабу Дональда Трампа, – бути сполучною ланкою між передвиборчим штабом і Кремлем. У реалізації програми ФБР із вербування російських олігархів брали участь Брюс Ор, чиновник Міністерства юстиції, який недавно став об'єктом критики з боку глави Білого дому, і Крістофер Стіл, колишній співробітник британської розвідки, який зібрав досьє, що підтверджує наявність зв'язків між передвиборчим штабом Трампа та РФ", - сказано в повідомленні.

Видання зазначає, що ФБР так і не вдалося домовитися з російським олігархом.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що фігурантка секс-скандалу Настя Рибка (справжнє ім’я — Анастасія Вашукевіч) віддала російському олігархові Олегу Дерипасці весь наявний у неї компромат про втручання Росії у вибори президента США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?