Порошенко анонсував важливі зміни в Конституцію України по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко анонсував важливі зміни в Конституцію України по Криму

Порошенко анонсував важливі зміни в Конституцію України по Криму
Джерело:  online.ua

В Конституції України будуть внесені зміни щодо зовнішнього курсу країни через окупований Росією Криму. Про це повідомив український глава Петро Порошенко на зустрічі з лідерами фракцій у Верховній Раді, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу адміністрації президента України.

Порошенко не уточнив, які саме зміни щодо Криму будуть внесені в Конституцію, але підкреслив, що над ними буде працювати Конституційна комісія. Також український глава зазначив, що над змінами по Криму активно працюють представники кримських татар.

Крім змін по Криму, які планується внести до Конституції України, Порошенко анонсував законопроекти по євроатлантичній інтеграції. Він запропонував закріпити в Основному законі головні досягнення Революції Гідності.

Президент України нагадав, що ще в 2010 році піднімалося питання про внесення змін до Конституції України. Тоді пропонувалося взагалі прибрати із законопроекту позиції про євроатлантичну інтеграцію.

"Тоді це пояснювалося тим, що нам потрібен мир. Що саме позаблоковий статус гарантує Україні мир. Хочу нагадати, що російська агресія в 2014 році проти України відбулася за часів дії позаблокового статусу. Це була абсолютно безвідповідальна позиція, абсолютно антидержавна, яка ввела в оману. і я думаю, що це ще один аргумент для того, щоб ми твердо вирішили по конституційному закріпленню європейського і євроатлантичного цивілізованого вибору української держави ", - заявив Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко виступив з важливою заявою для жителів окупованих Криму і Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?