Провокації Росії в Азовському морі: в Україні готують відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Провокації Росії в Азовському морі: в Україні готують відповідь

Провокації Росії в Азовському морі: в Україні готують відповідь
Джерело:  online.ua

Україна не лише мусить збільшити військову присутність в Азовському морі, а й протидіяти Росії за підтримки міжнародних партнерів і через юридичні дії в судах.

З такою заявою виступив глава МЗС України Павло Клімкін в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє ONLINE.UA.

Клімкін, відповідаючи на питання, як Україна планує реагувати на провокації Росії в Азовському морі, наголосив на важливості комплексного підходу в цьому напрямку. Він зазначив, що в Україні припускали і передбачали загострення ситуації в Азовському морі, розуміючи, що Росія почне там контрольовану ескалацію.

Міністр закордонних справ підкреслив, що Україна через суд доб'ється того, щоб Азовське море визнали міжнародним простором, що повністю перекриє маніпуляції Росії, яка заявляє про "внутрішні води". Клімкін нагадав про арбітражний позов до Росії через провокації в Азовському морі. Він упевнений, що Україна виграє його, після чого Москві доведеться відшкодувати збиток Україні.

"Протидесантні дії і подальша присутність в Азовському морі. Ми це повинні розвивати. Без цього, звичайно, не переможемо", - додав Клімкін, кажучи про комплексну відповідь України на провокації і свавілля Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США заступилися за Україну перед Росією і закликали Москву припинити дестабілізувати ситуацію в Азовському морі, блокуючи міжнародні перевезення в українські порти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?