Головна дипломатка ЄС Могеріні вирішила завершити кар'єру
Категорія
Політика
Дата публікації

Головна дипломатка ЄС Могеріні вирішила завершити кар'єру

Головна дипломатка ЄС Могеріні вирішила завершити кар'єру
Джерело:  online.ua

Висока представниця ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні заявила, що не планує продовжувати роботу на посаді після завершення свого терміну наступного року, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

3 вересня дипломатка на зустрічі послів ЄС наголосила, що вона буде наполегливо працювати протягом року, щоб залишити "дім в порядку" для свого наступника. Варто зазначити, що термін повноважень Могеріні, які і решти членів Європейської комісії, яку очолює президент Жан-Клод Юнкер, завершиться в жовтні 2019 року.

"Ми маємо багато зробити цього року. Перш за все, щоб зберегти те, чого ми досягли… Ми маємо завершити роботу і залишити її тому, хто матиме честь, задоволення, робити цю роботу після мене з наступного року, в повному порядку", - сказала Могеріні.

Нагадаємо, що вона стала головною дипломаткою ЄС у 2014 році, раніше Могеріні очолювала МЗС Італії.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12-го липня державний секретар США Майк Помпео і глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні провели зустріч в Брюсселі. Відомо, що сторони обговорили багато важливих питань, особливу увагу політики приділили ситуації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?