Гройсман вперше прокоментував ситуацію з курсом долара в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман вперше прокоментував ситуацію з курсом долара в Україні

Гройсман вперше прокоментував ситуацію з курсом долара в Україні
Джерело:  Укрінформ

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що курс долара знаходиться у прогнозованих межах на 2018 рік. З даною заявою він виступив в ході брифінгу на Київщині, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Те, що курс знаходиться сьогодні в прогнозованих межах на 2018 рік - очевидний факт. Питаннями курсу опікується Національний банк, але я точно можу сказати, що він сьогодні є в прогнозованих межах, відповідно до макроекономічних показників 2018 року", - сказав Гройсман.

Варто зазначити, що голова Кабміну не спрогнозував, яким буде курс долара у Державному бюджеті на наступний рік. Він повідомив, що найближчим часом КМУ внесе проект Держбюджету на 2019 рік до Верховної Ради і там будуть всі макроекономічні показники.

Нагадаємо, нещодавно в НБУ заявили, що динаміка курсу гривні на міжбанківському валютному ринку в останні дні визначається традиційними для кінця місяця відшкодуваннями бізнесу податку на додану вартість. З даною заявою виступив директор департаменту відкритих ринків Сергій Пономаренко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник голови Національного банку  Олег Чурій наголосив, що істотним фактором впливу на динаміку курсу гривні на міжбанку є "чорний ринок"  агробізнесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?