У Білорусі виступили з гучною заявою по окупації Росією Криму та Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білорусі виступили з гучною заявою по окупації Росією Криму та Донбасу

У Білорусі виступили з гучною заявою по окупації Росією Криму та Донбасу
Джерело:  online.ua

Мінськ займає нейтральну позицію по окупації Росією українських Криму і Донбасу. Влада Білорусі не сперечається з Москвою з цього питання.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю TUT.BY, передає ONLINE.UA.

Макей запевнив, що офіційний Мінськ робить всі кроки, необхідні для подолання конфронтації між Росією і Україною. Але так як Білорусь була обрана як переговорний майданчик по Донбасу, то, на думку глави білоруського МЗС, повинна дотримуватися нейтральності.

Також Макей прокоментував фрагмент книги колишнього французького президента Франсуа Олланда "Уроки влади" відносно того, що російський глава Володимир Путіна на переговорах нормандської четвірки погрожував українському лідеру Петру Порошенко "розчавити українську армію". Він заявив, що Білорусь не брала участі в переговорному процесі, тому не знає про деякі серйозні моменти, які там обговорювалися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі також прокоментували скандальну погрозу Путіна на адресу Порошенка про те, що Росія розчавить українську армію на Донбасі. У Москві запевнили, що Путін нікому не погрожував.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?