Екс-глава Держдепу США розсекретив таємний лист Асада Обамі
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-глава Держдепу США розсекретив таємний лист Асада Обамі

Екс-глава Держдепу США розсекретив таємний лист Асада Обамі
Джерело:  online.ua

Сирійський глава Башар Асад пропонував США підтримати мирні переговори між Сирією та Ізраїлем, щоб припинити війну за Голанські висоти. З такою пропозицією президент Сирії звертався до колишнього президента США Барака Обами в таємному листі.

Про цей секретному листі розповів колишній глава Держдепу США Джон Керрі в своїх мемуарах, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ізраїльську газету Haaretz.

Відзначається, що таємний лист Обамі Асад направляв ще в 2010 році. У ньому він виклав позицію Дамаска по війні з Ізраїлем, підкресливши, що сирійська влада готова на поступки заради врегулювання конфлікту.

Керрі наголосив, що після отримання секретного листа Асада адміністрація Обами висунула ряд вимог Дамаску. Зокрема, Асада закликали припинити постачати зброю угрупованню "Хезболла", яке в США та Ізраїлі вважається терористичним. Але сирійський глава відмовився виконати цю умову, і провалив ініціативу врегулювати конфлікт з Ізраїлем.

"Асад «розчарував» Вашингтон, не виконавши вимоги. Це було невтішне, але не дивно", - описав ситуацію Керрі.

Слід зазначити, що про таємне послання Асада Обамі Джон Керрі згадував лише одного разу, ще в 2015 році. Але тоді він не розкрив його деталі. Також джерело підкреслює, що в своїх мемуарах Керрі багато пише про Сирію і називає цю країну проблемою, про яку він "розмірковує кожен день".

Нагадаємо, Сирія перебуває в стані війни з Ізраїлем через претензії на Голанські висоти, які стали ізраїльською територією ще в 1967 році. Дамаск не бажає йти на укладення миру і вимагає повернення спірної території Сирії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві назвали умову виведення російських військових з кордону Сирії та Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?