В Україні пояснили, що може зупинити "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні пояснили, що може зупинити "Північний потік-2"

В Україні пояснили, що може зупинити "Північний потік-2"

Посол України в Німеччині Андрій Мельник переконаний, що зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2" може рішення на рівні ЄС, або ж потужні санкції США.

Про це дипломат заявив у інтерв’ю "Європейській правді", передає ONLINE.UA.

Мельник підкреслив, що можливість ухвалити відповідне рішення на рівні Євросоюзу залишається доволі невисокою. Більш реалістичним шляхом посол вважає запровадження американських санкцій.

"Другий шлях – це "булава" американських санкцій проти німецьких компаній, залучених до проекту. За моїми оцінками, запровадження цих санкцій є дуже реалістичною перспективою, та це має для нас серйозні ризики, про які мало хто замислюється", - сказав дипломат.

Мельник зазначив, що американські санкції можуть викликати зворотню реакцію у ЄС стосовно санкційної політики і розмиття інструменту санкцій як такого. Він нагадав, що санкції для офіційного Києва - "це альфа і омега", навколо яких будується взаємодія із союзниками стосовно Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що завадити будівництву "Північного потоку-2" можуть зміни до газової директиви ЄС,  обговорення яких зараз ведеться у Євросоюзі.  Однак будівництво другої нитки газопроводу тепер залежить тільки від Данії, яка нещодавно пообіцяла, що буде блокувати проект.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?