У Криму виникла екологічна катастрофа: окупанти терміново евакуюють дітей
Категорія
Події
Дата публікації

У Криму виникла екологічна катастрофа: окупанти терміново евакуюють дітей

У Криму виникла екологічна катастрофа: окупанти терміново евакуюють дітей
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму виникла екологічна катастрофа, яку вже не може приховувати так звана "влада" півострова. Там терміново евакуюють дітей з Армянська, де на заводі "Титан" ще кілька днів тому стався викид небезпечних речовин.

Про термінову евакуацію дітей з Армянська повідомив в соцмережі "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов, передає ONLINE.UA.

Він уточнив, що в зв'язку з викидом небезпечних речовин було прийнято рішення на два тижні призупинити роботу заводу. Також в Армянську оголосили двотижневі канікули в школах і закрили дитсадки.

"Всіх дітей міста шкільного і дошкільного віку - з мамами - відправити відпочивати в наші кримські санаторії. Все буде за рахунок держави, створено оперативний штаб", - написав Аксьонов, підкреслив, що приводу для паніки і введення надзвичайного стану в Армянську немає.

У той же час глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв'ю українським ЗМІ повідомив, що експерти допускають викид в повітря в Армянську бойових отруйних речовин російської армії, які Росія незаконно зберігала на території "Титана".

"Деякі експерти не виключають, що на території "Кримського титану" могли зберігатися бойові отруйні речовини російської армії, або проводиться якесь тестування цих бойових отруйних речовин ... Ми не можемо взяти виміри, є звернення до нас людей з описом симптомів. Сьогодні буквально кілька годин тому почалася евакуація дітей. Це говорить про те, що ситуація там загрозлива для життя людей", - повідомив Чубаров.

Слід зазначити, що місцеві жителі Армянська вже кілька днів скаржаться на появу алергічних реакцій. Люди повідомляють, що їм важко дихати, а на металевих речах в їх будинках з'явився маслянистий наліт невідомого походження.

Раніше ONLINE.UA публікував фото наслідків затоплення атомної шахти на Донбасі, що загрожує екологічною катастрофою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?