В Приірпінні зводять черговий ЖК під прикриттям школи
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Приірпінні зводять черговий ЖК під прикриттям школи

В Приірпінні зводять черговий ЖК під прикриттям школи
Джерело:  golos.ua

Нещодавно, під тиском громади пішов у відставку колишній мер Ірпеня Карплюк, але у центрі міста з'явились палатки з пікетувальниками та місцеві активісти провели акцію на заплаві по р. Ірпінь, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «ГолосUA».

З'ясувалось, що будівництво “нової” школи — це черговий фейк від місцевої влади, яка цинічно маніпулює болючими для громади питаннями, адже кількість шкіл у місті при збільшенні населення вдвічі залишається на колишньому рівні.

Незважаючи на експертні заключення екологів щодо неможливості будівництва на цій території із-за спричинення екологічної катастрофи у всій Київщині, Ірпінська міська рада наприкінці 2017 року змінила цільове призначення ділянки “під будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку".

Попри те, що 25 січня 2018 року на ділянку було накладено арешт, ірпінські чиновники міської ради анонсували на цій ділянці будівництво нової школи і незаконно розпочали активні будівельні роботи, незважаючи, що: ділянка арештована; це приватна земля, і будівництво комунальних об’єктів не можливо; дана ділянка знаходиться поза межами міста; територія майбутньої “школи” знаходиться між двома каналами меліоративної системи, що підвищує ризик підтоплення і руйнування споруди. Окрему небезпеку становить той факт, що торф, що залягає шарами на даній ділянці, має здатність “провалюватись”.

Анонсував будівництво комунальної школи на своїй публічній сторінці в соцмрежі Дмитро Хрисюк, заступник екс-мера Карплюка, причетний до скандально відомої афери з небіжчиком, через якого виводив мільйони з міського бюджету. Проте, ЗМІ повідомляють, що за офіційним відповідями на запити громадян, ні Ірпінська міська рада, ні Київська обласна державна адміністрація не є замовниками школи по вул. Підгірна.

Не зважаючи на те, що відсутня реєстрація повідомлення про початок будівельних робіт, проектно-кошторисна документація тощо, тут майже цілодобово працює будівельна техніка. За словами будівельників, керує незконним будівництвом місцевий депутат, член партії “Нові обличчя”, соратник екс-мера Карплюка - Ігор Оверко.

Оскільки поліція не реагує належним чином, місцеві активісти принесли шини на незаконне будівництво, пообіцявши, що найближчим часом у пошуках встановлення правопорядку і Закону у Приірпінні, вирушать до Верховної Ради.

Нагадаємо, що на прес-конференції УНІАН 30 серпня 2018 року начальника Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитра Ценова звинуватили у бездіяльності щодо беззаконня в Приірпінні, і боротьба місцевої громади за свої права набирає обертів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?