Росія почала бомбити по Сирії, незважаючи на попередження США
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія почала бомбити по Сирії, незважаючи на попередження США

Росія почала бомбити по Сирії, незважаючи на попередження США
Джерело:  Reuters

Російські ВПС відновили авіаудари по Сирії після тритижневої перерви. Зокрема, російські літаки атакують провінцію Ідліб, від чого раніше Москву застерігав Вашингтон, погрожуючи потужною відповіддю.

Про відновлення бомбардування російськими ВПС провинції Ідліб повідомили в Сирійському наглядовому пункті з прав людини, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відзначається, що бомбування було зафіксовано в 20 км від сирійсько-турецького кордону, недалеко від Джіср-еш-Шугура. За даними джерела, по цьому населеному пункту наносять авіаудари не тільки російські військові літаки, а й армія Асада, яка також веде наземні обстріли.

Відомо, що сирійська урядова армія за підтримки Росії запланувала поетапний наступ на північному заході Ідлібу. Раніше також повідомлялося, що Москва домовилася з Анкарою про проведення атаки по сирійській провінції, хоча влада Туреччини і застерегла Росію від штурму.

При цьому США висунули серйозну загрозу Росії та Сирії. У Вашингтоні пообіцяли рішучу відповідь, якщо армія Асада за підтримки Кремля здійснить атаку на Ідліб за допомогою хімічної або біологічної зброї.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Трамп застеріг Росію від здійснення великої помилки в Сирії. Він закликав Москву не допустити наступу урядової армії Асада на Ідліб, так як це призведе до потенційної людської трагедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?