Ціни на нафту неочікувано пішли вгору
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту неочікувано пішли вгору

Ціни на нафту неочікувано пішли вгору
Джерело:  online.ua

Ціна на "чорне золото" почали активно зростати на тлі побоювань учасників ринку щодо перебоїв в нафтовидобутку в США через наближення шторму Гордон, передає ONLINE.UA з посиланням на дані торгів. 
Вказано, що ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 13:00 за київським часом піднялася на $1,07 (1,37%) - до $79,22 за барель. У свою чергу вартість нафти WTI з поставкою в жовтні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла на $1,28 (1,83%) - до $71,08 за барель.
Варто зазначити, що ціна нафти Brent перевищила $79 за барель вперше з 10 липня.

"Учасники нафтового ринку побоюються перебоїв в нафтовидобутку в США у зв'язку зі штормом Гордон. Так, нафтовидобувна компанія Anadarko Petroleum евакуювала працівників і призупинила операції на двох платформах у Мексиканській затоці через негоду", - пояснюють трейдери.

Як повідомляв ONLINE.UA,  представник Ірану в ОПЕК Хусейн Каземпур Ардебілі заявив, що ціни на нафту повернуться до позначки в 100 доларів за барель.  Він також підкреслив, що головна причина таких різких змін на світовому ринку — дії президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?