Смертельна небезпека: відомий політик розказав, хто намагається знищити ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Смертельна небезпека: відомий політик розказав, хто намагається знищити ЄС

Смертельна небезпека: відомий політик розказав, хто намагається знищити ЄС
Джерело:  online.ua

Єврокомісар з бюджету Гюнтер Еттінгер стверджує, що Європейський проект перебуває у "смертельній небезпеці" через противників усередині і за межами ЄС. Однак політик підкреслив, що влада Євросоюзу здатна дати відсіч і захиститися, передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"На мій погляд, проект перебуває в смертельній небезпеці... Дехто в Європі хочe його послабити або навіть знищити - Польща, Угорщина, Румунія, уряд Італії... ЄС у зоні ризику через автократів, які використовують торговельні війни та агресію", - додав єврокомісар.

Зокрема, політик згадав про президента Росії Володимира Путіна, президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і "розумних китайців". Окрім того, Еттінгер вважає, що уряд його власної країни, Німеччини, не виявляє достатнього ентузіазму до ЄС, особливо коли мова йде про бюджет.

"Я не бачу нічого подібного у нинішніх дебатах в Берліні. Абсолютно нічого... Це відкрите питання, чи хоче Берлін приєднатися до групи членів ЄС, які наполягають на меншому бюджеті ЄС", - сказав політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, коментуючи підсумки переговорів з президентом США Дональдом Трампом у США, заявив, що Євросоюз скоротив залежність від російського газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?