ЄС звинуватив Польщу в аморальності - з'явилася жорстка відповідь Варшави
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС звинуватив Польщу в аморальності - з'явилася жорстка відповідь Варшави

ЄС звинуватив Польщу в аморальності - з'явилася жорстка відповідь Варшави

Польський віце-прем’єр Пьотр Глінський відповів на звинувачення влади ЄС, заявивши, що європейські еліти не розуміють історію та культурний спадок Східної Європи, які часто базувалися на постійній боротьбі за національну ідентичність, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Ми набагато краще розуміємо історію Західної Європи, ніж вони нашу. Ми розуміємо сучасні проблеми ЄС, адже самі пройшли через них. У нас була радянська окупація, боротьба за збереження національної ідентичності, протистояння радикальній лівій ідеології. Західна Європа лише зараз зіткнулася із цим, але не хоче чути наші застереження", - заявив він.

Польський політик вважає, що ситуація суттєво погіршилася, оскільки багато питань було девальвовано, зокрема, гуманізм, відповідальність, гідність.

"Через нашу політику у питанні мігрантів нас звинувачують у аморальності. А на нашу думку – це відповідальність. Ми розуміємо, чим все завершиться, і не можемо піти на це. На щастя, у Західній Європі вже усвідомлюють нашу правоту. І розуміють, що створили проблему, з якою невідомо як впоратися", - додав Глінський.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що політика Євросоюзу нині переповнена лицемірством, а тому, заради майбутнього ЄС, цього потрібно позбавитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?