Євросоюз звернувся з вимогою до РФ через критичну ситуацію в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Євросоюз звернувся з вимогою до РФ через критичну ситуацію в Азовському морі

Євросоюз звернувся з вимогою до РФ через критичну ситуацію в Азовському морі
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Влада Європейського Союзу засудила умисне перешкоджання проходженню суден до українських портів Азовського моря, а також закликала РФ забезпечити до них безперешкодний доступ. З даною заявою виступили  у представництві ЄС в Україні у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна", передає ONLINE.UA.

"Останніми місяцями Росія дедалі частіше навмисно перешкоджала та затримувала проходження суден, зокрема суден із держав-членів ЄС, які йшли транзитом через Керченську протоку з/до портів України в Азовському морі. Ми очікуємо, що Російська Федерація забезпечить безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі", - сказано в заяві.

Окрім того, представники посольства підкреслили, що Євросоюз повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та надалі засуджує і не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя.

Нагадаємо, нещодавно екс-голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, аудитор НАБУ Павло Жебрівський заявив, що Кремль блокуванням Азовського моря хоче натиснути на Україну для того, щоб отримати водопостачання до окупованого Криму, де триває сильна засуха.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія продовжує провокативне свавілля в Азовському морі,  безпідставно затримуючи морські судна, які прямують в українські порти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?