Геращенко розповіла, як Кремль підтвердив факт окупації Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Геращенко розповіла, як Кремль підтвердив факт окупації Донбасу

Геращенко розповіла, як Кремль підтвердив факт окупації Донбасу
Джерело:  online.ua

Уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що Кремль автоматично підтвердив факт окупації української території, коли відправив ФСБ на Донбас, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook Геращенко.

Вона також зазначила, що на даний момент російська сторона на перемовинах у Мінську відмовляється говорити, чи відправляла на окуповані території Донбасу слідчих. Україна вимагала відреагувати на повідомлення у ЗМІ про те, що Росія направила працівників ФСБ розслідувати вбивство ватажка бойовиків Олександра Захарченка.

"Російські правоохоронці на Донбасі – це грубе порушення українського законодавства. На нашій суверенній території слідчі дії можуть вести тільки українські слідчі органи, або ж – з дозволу відповідних структур, а ми росіянам таких дозволів не давали... Й фактично, це визнання окупації РФ Донбасу, якщо там вже шастають не лише військові, фсбшники, потіряшки, але й слідчі", – пояснила Геращенко.

Вона також нагадала, що у звітах ОБСЄ зафіксовано, що росіяни відмовилися продемонструвати тіла взірваних бойовиків і не допустили до лікарень, де утримують поранених.

"Це ще раз свідчить про російський слід зачистки подільників", – каже Геращенко.

Вона зазначила, що РФ також не відповіла на запитання, де перебуває інший екс-ватажок бойовиків Ігор Плотницький.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прес-секретар президента РФ  Дмитро Пєсков заявив, що загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка  — "це провокація, яка веде до підвищення напруженості" на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?