Наче фільм жахів: Україна терміново звернулася в ООН через екологічну катастрофу в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Наче фільм жахів: Україна терміново звернулася в ООН через екологічну катастрофу в Криму

Наче фільм жахів: Україна терміново звернулася в ООН через екологічну катастрофу в Криму
Джерело:  online.ua

Українська омбудсвумен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в анексованому Криму. Вона зазначила, що через токсичні викиди страждають не тільки мешканці півострова, а й Херсонської області. Окрім того, виникає загроза для країн Європи, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook уповноваженої з прав людини.

Вказано, що зараз кримчани скаржаться, що на дахах будинків, металевих предметах та в квартирах утворився маслянистий наліт жовтуватого відтінку, а у повітрі стоїть стійкий запах кислоти, який заважає дихати.

"Окупаційна влада Криму приховує реальний рівень екологічної небезпеки, що змушує мене звернутися до міжнародної спільноти, оскільки не можу залишитися осторонь... Терміново звернулася до Виконавчого директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма і директора та Регіонального Представника Європейського офісу Програми ООН з навколишнього середовища Яна Дусіка", - пише Денісова.

Омбудсвумен закликала їх долучитися до спільної боротьби за поновлення права мешканців Кримського півострова на безпечне для життя і здоров’я довкілля.

Як повідомляв ONLINE.UA , в окупованому Криму виникла екологічна катастрофа, яку вже не може приховувати так звана "влада" півострова. Там терміново евакуюють дітей з Армянська, де на заводі "Титан" ще кілька днів тому стався викид небезпечних речовин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?