Ще одна країна виступила категорично проти Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна виступила категорично проти Північного потоку-2

Ще одна країна виступила категорично проти Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Шведські політики мають намір блокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2", який дозволить постачати російський газ до Європи в обхід України. Представники більшості політичних партій виступають за те, щоб усіма можливими способами зупинити цей проект, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sveriges Radio.

У Швеції вважають, що Росія не поважає міжнародне право, запустивши будівництво "Північного потоку-2". Цей газопровід шведські політики називають "поганою пропозицією як в плані енергополітики і екології, так і в плані безпеки".

Щоб заблокувати будівництво Північного потоку-2, члени Ради у справах Європейського союзу мають намір підтримати рішення Єврокомісії про зміну законодавства ЄС, що дозволить зупинити скандальний проект Росії. Голосування в ЄК з питання зміни законодавства відбудеться вже в неділю, 9 вересня.

"Якщо ми захочемо зупинити ввезення природного газу в Європу, то ми зможемо це зробити. Проект "Північний потік-2" буде заблокований", - впевнені шведські депутати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні пояснили, що може зупинити будівництво "Північного потоку-2". Посол України в Німеччині Андрій Мельник переконаний, що зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2" може рішення на рівні ЄС, або ж потужні санкції США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?