В Twitter та Facebook розповіли шокуючі подробиці про співпрацю з владою РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Twitter та Facebook розповіли шокуючі подробиці про співпрацю з владою РФ

В Twitter та Facebook розповіли шокуючі подробиці про співпрацю з владою РФ
Джерело:  online.ua

5 вересня в комітеті з розвідки Сенату США виступили генеральний директор Twitter Джек Дорсі і головний операційний директор Facebook Шеріл Сендберг. Варто зазначити, що слухання, присвячені втручанню влади іноземних держав в вибори президента США в 2016 році, проігнорував представник Google, передає ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".

Багато сенаторів виступили з критикою корпорації за відмову брати участь в слуханнях: вони говорили, що «засмучені» і «ображені» рішенням Google.

Джека Дорсі вперше визнав, що його компанія «зробила недостатньо», щоб попередити користувачів, що вони були підписані на фейковий акаунти російського «Агентства інтернет-досліджень» (його ще називають «фабрикою тролів»). Він також додав, що адміністраторам Twitter слід попередити сенатора Сьюзан Коллінс, що вона була однією з мішеней атаки з боку акаунтів, створених «фабрикою тролів», - фейковий користувачі масово писали критичні твіти про політику.
Окрім того, стало відомо, що Twitter в 2016 році відмовився співпрацювати з ЦРУ, але продовжував співпрацювати з російським телеканалом RT і «іншими посередниками російських розвідувальних служб». Дорсі нагадав, що в 2017 році його компанія заборонила RT і Sputnik розміщувати рекламу на своїх сторінках.

Директор Facebook Шеріл Сендберг визнала, що Facebook не робить різниці між тим, чи використовуються фейковий акаунти для впливу на зарубіжну або американську аудиторії. За її словами, частина сторінок «Агентства інтернет-досліджень» була орієнтована на російських і російськомовних користувачів, але їх теж заблокували. Ніяких подробиць про ці сторінки вона не повідомила.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Комітет з розвідки Сенату США викликав на допит керівництво компанії Twitter у справі про втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?