Як захиститися від негативного впливу смогу в Києві: експерти дали поради
Категорія
Україна
Дата публікації

Як захиститися від негативного впливу смогу в Києві: експерти дали поради

Як захиститися від негативного впливу смогу в Києві: експерти дали поради
Джерело:  online.ua

У Києві продовжують фіксувати підвищену концентрацію забруднення повітря небезпечними речовинами, серед яких чадний газ і формальдегіди. Експерти дали поради киянам і гостям міста, як захиститися від негативного впливу смогу на організм, повідомляє ONLINE.UA.

За словами експертів, найбільша концентрація небезпечних речовин в повітрі, з'являється в місцях скупчення транспорту. Тому в першу чергу потрібно намагатися уникати наближення до великих магістралей особливо в жарку погоду. У приміщеннях рекомендується якомога частіше проводити вологе прибирання і зволожувати повітря.

Також медики підказали, як допомогти організму самостійно очиститися від негативного впливу смогу в Києві. Вони радять приймати щодня душ і пити гарячий зелений чай, який сприяє виведенню токсинів з організму. Уникнути отруєння небезпечними речовинами в повітрі допоможуть також фрукти, овочі і продукти харчування, багаті вітаміном А.

За рекомендаціями лікарів, для того, щоб убезпечити себе від шкідливого впливу смогу, необхідно посилити функціонування роботи нирок - багато пити води і включати в меню продукти, що володіють легким сечогінним ефектом.

Захистити печінку від негативного впливу небезпечних речовин в повітрі допоможуть яйця, а також горіхи, капуста в сирому вигляді та куркума. Кишковий бар'єр можна підсилити за допомогою вареного буряка, печених яблук, відварених квасолі і гороху, висівок з вівсяних продуктів і насіння льону. Очистити легені від смогу допомагає лужна вода.

У дні появи смогу в Києві експерти також рекомендують відмовитися від продуктів, які перешкоджають очищенню організму. З меню рекомендується виключити: солодощі, цукерки, тістечка, газовані напої, білий хліб, смажену їжу, паштети, ковбасні вироби та чіпси.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві рівень забруднення повітря досяг гранично допустимої концентрації. У деяких районах столиці в середині серпня до 7,7 раз підвищився рівень забруднення формальдегідом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?