В Україну терміново приїхала місія МВФ - відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україну терміново приїхала місія МВФ - відома причина

В Україну терміново приїхала місія МВФ - відома причина
Джерело:  interfax.com.ua

В Києві розпочала роботу Місія Міжнародного валютного фонду - її очолює Рон ван Роден, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Вказано, що представники МВФ прибули в Україну напередодні. Зазаначається, місія працюватиме в Києві в період з 6 по 19 вересня для обговорення останніх економічних подій і економічної політики.

"В порядку питань, що підлягають обговоренню, буде також фінансова допомога від МВФ на підтримку політики, спрямованої на забезпечення макроекономічної стабільності в Україні і подальшого руху економіки країни в напрямку сталого та інклюзивного зростання", - заявив представник Фонду в Україні Йоста Люнгман.

В.о. міністерки фінансів Оксана Маркарова анонсувала, що українська сторона має намір обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після закінчення програми в березні 2019 року.

Вона пояснила, що успішний четвертий перегляд програми розширеного фінансування МВФ і отримання п'ятого траншу в 2 млрд доларів відкриє шлях до залучення фінансування в державний бюджет на пільгових умовах з використанням гарантії Світового банку на 800 млн доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова ради Національного банку Богдан Данилишин заявив, що кредити Міжнародного валютного фонду сприяють фінансовій стабільності України, однак  вони не здатні вирішити структурні проблеми економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?