В Україні прийняли важливий закон про рівні права жінок і чоловіків в армії
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні прийняли важливий закон про рівні права жінок і чоловіків в армії

В Україні прийняли важливий закон про рівні права жінок і чоловіків в армії
Джерело:  online.ua

У четвер, 6 вересня, депутати Верховної Ради прийняли законопроект, яким зрівняли права чоловіків і жінок в армії. За даний закон проголосували 247 нардепів, передає ONLINE.UA.

Новий закон про рівноправність жінок і чоловіків в українській армії передбачає заборону дискримінації за ознакою статі, рівний доступ до військових звань і посад, а також однакову відповідальність при виконанні обов'язків військової служби.

Зокрема, жінки отримали право служити в українській армії за контрактом, проходити військову службу в резерві і виконувати військовий обов'язок у запасі. Крім цього законом відмінили норми щодо обмеження віку - раніше жінки могли укладати контракт на проходження військової служби тільки до 40 років, а чоловіки - до 45-60 в залежності від військового звання.

В Юридичній службі Збройних сил України пояснили деталі закопроекту про зрівняння прав жінок і чоловіків в армії. Там уточнили, що документ покликаний врегулювати три основні проблеми ґендерної нерівності при проходженні військової служби, а саме, скасувати обмеження щодо проходження служби військовослужбовцями-жінками в запасі, вирівняти віковий ценз для жінок і чоловіків при прийомі на військову службу і зрівняти принципи призначення до складу добового наряду, направлення у відрядження і проходження військових зборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в українській армії служать біля 25 тисяч жінок, з яких більше трьох тисяч офіцерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?