Жінкам владу: українки вимагають вирівняти ґендерний дисбаланс в парламенті
Категорія
Україна
Дата публікації

Жінкам владу: українки вимагають вирівняти ґендерний дисбаланс в парламенті

Жінкам владу: українки вимагають вирівняти ґендерний дисбаланс в парламенті
Джерело:  online.ua

У Києві 6 вересня відбулася потужна акція біля стін Верховної Ради, в якій взяли участь українки з різних областей країни. Вони виступили з вимогою вирівняти ґендерний дисбаланс у виборчому законодавстві України та надати жінкам половину місць в парламенті, повідомляє ONLINE.UA.

Українські жінки наполягають на тому, щоб в нове виборче законодавство України внесли 50% ґендерну квоту. Вони вимагають обов'язкового введення до виборчого законодавства санкцій проти тих політичних сил, які порушують квотний принцип формування виборчих списків.

Квоти на 50% представництво жінок в парламенті дозволять забезпечити конституційні права українок бути представленими нарівні з чоловіками в парламенті. Якщо вдасться домогтися цих квот, то жінки отримають можливість впливати на рішення Ради.

"Закликаємо всіх українських жінок підтримати ініціативу і приєднатися до всеукраїнського руху на підтримку збільшення представництва жінок в політиці. Ми всі разом повинні спільно покласти край застарілій практиці обмеження прав жінок представляти у владі інтереси більше половини українського суспільства", - закликають активістки.

Слід зазначити, що в даний час в українському парламенті немає квот для жінок. На сьогоднішній день із загальної кількості парламентаріїв всього 12% жінок. За інформацією Всесвітнього економічного форуму в 2017 році в світовому рейтингу ґендерної рівності Україна займала 103 місце серед 144 країн за рівнем участі жінок у політичному житті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні прийняли закон, який зрівняв права жінок та чоловіків в армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?